Kosonen otteli SE:n Kenttäkarhujen heitto-ottelussa!

Kenttäkarhujen kesäkausi huipentui perinteiseen heitto-otteluun Kalannin ja Sorvakon kentällä. Aurinkoinen syyskuun sunnuntai keräsi kaikkiaan ennätysmäärän osallistujia kun kaikkiaan 105 urheilijaa suoritti heitto-ottelun läpi. Runsain osallistujamäärä nähtiin 11-vuotiaiden tyttöjen ottelussa, jossa kisaan lähti 25 tyttöä.

Päivä alkoi naisten ja miesten yksilökisan kiekonheitolla, jonka perään estradille kipusivat heitto-ottelun nuorimmat sarjat 9-vuotiaat tytöt ja pojat; nuorempien heittäjien ollessa vielä kuusivuotiaita. Ennätykset alkoivat rikkoutua jo heti ensimmäisessä lajissa kun näiden pienten urheilijoiden moukarit saivat kyytiä. Ennätystehtailut jatkuivat läpi päivän ja useat nuoret saavuttivat kauden päätteeksi oman ennätyksen yhdessä tai useammassa lajissa.

Päivä jatkui verkkaiseen tahtiin siten, että moukari ja painonheitto kisattiin Kalannin kentällä, jonka jälkeen heitto-ottelua jatkettiin Sorvakon kentällä kiekon, kuulan ja keihään parissa. Kaikissa sarjoissa oli mukana tietenkin heittäjiä, mutta hienosti olivat myös juoksijat ja hyppääjät löytäneet heitto-otteluihin.

Päivän odotetuin kisa starttasi Kalannin kentällä klo 16.00 kun 19-vuotiaat ja aikuisten sarja pyörähti käyntiin. Nimekkäin mukana ollut oli Turun Urheiluliiton olympialaisissa viitoseksi yltäneen Silja Kososen kisaaminen. Lähes yhtä nimekkäitä olivat Siljan seuratoverit keihäänheittäjä Jatta-Mari Jääskeläinen ja korkeushyppääjä Heta Tuuri, molemmat tämän vuoden EM-kisaedustajia. Paikalle saapuneet saivat todistaa Siljan hurjia moukarikaaria heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen. Tulos 70.79m ylittää todennäköisesti uuden kenttäennätyksen Kalannin kentällä. Toinen heitto oli pidempi, mutta valitettavasti se meni metrin verran sektorista ohi. Moukarin jälkeen heitetty reilun 9kg painonheitto sujui mallikkaasti Siljalta. Yli 20 metrin kaari tiesi kärkipaikkaa Suomen tilastossa kyseisessä lajissa. Myös kiekko ja kuula lähti varmoin ottein Siljan kädestä, eikä keihäskään suuria vaikeuksia tuottanut. Selkeä otteluvoitto Siljalle viiden lajin jälkeen.

Lisäkiinnostusta naisten otteluun lisäsi yllätysosallistuja Heta Tuuri, jonka kaikki päivän suoritukset saattoivat loksauttaa monelta leuat auki. Hetan jokainen laji sujui mallikkaasti ja pitkän huiskea korkeushyppääjä heitteli välinettä kuin välinettä kuin vanha tekijä. Samaa voi sanoa keihäänheittäjä Jatta-Mari Jääskeläisestä, jonka upeat keihäskaaret nähtiin illan lopussa. Jokaisesta näistä huippu-urheilijasta voi todeta samaa: monipuolista harjoittelua on tehty nuorena paljon, eikä lajirajoja ole ollut. Nuorena opitut tekniikat löytyivät nopeasti ja vahvojen keskivartaloiden myötä heittäminen sujui hyvin lajista riippumatta. Urheilijoiden kannustaminen monipuoliseen harjoitteluun ja kisaamiseen olikin yksi syy osallistua heitto-otteluun.

Heitto-ottelun kokonaistuloksissa Siljan keräämät huikeat 4340 pistettä ovat uudet Suomen Ennätys pisteet lajissa. Vaikka heitto-ottelut eivät ole ns. virallinen laji jota kisattaisiin esimerkiksi olympialaisissa, on Siljan tulos kovaa luokkaa myös maailmalla.

Heitto-ottelussa 9-13-vuotiaiden ottelussa pisteet laskettiin nuorten pistetaulukon mukaan. Nämä tulokset ovat luettavissa linkin takaa livetulospalvelusta:

https://live.tuloslista.com/16207

Tilastopajassa virallisissa tuloksissa nämä nuorempien pisteet on muutettu aikuisten pistetaulukon pisteytykseen ja ne tulokset löytyvät kuten kaikki muutkin tulokset alapuolella olevan linkin takaa:

https://www.tilastopaja.info/fi/db/tulokset.php?CID=102147

Heitto-ottelun 19-vuotiaat ja yleisen sarjan kisaajat ottelun päätyttyä.

WhatsApp
Facebook
X
LinkedIn