2. Valtakunnallinen Vattenfall seuracupin osakilpailu Laitilassa 03.08.2016

Kenttäkarhut oli mukana Vattenfall seuracupin 2. osakilpailussa hieman pienemmällä joukkueella, mitä 1. osakilpailussa Mynämäellä kesäkuussa oli. Tuloksena oli silti hieno toinen sija osakilpailun kokonaispisteissä heti Laitilan Jyskeen jälkeen. Pistemäärä Laitilassa oli 6900 pistettä. Mynämäellä kokonaissaalis oli 8024 pistettä, joten kokonaispistemäärä tämän vuoden Vattenfall seuracupissa on 14924 pistettä, mikä on lähes tuplasti enemmän kuin parin viime vuoden kokonaispisteet.

 Vattenfall seuracup on yleisurheiluseurojen 11-17 vuotiaiden tasoa ja laajuutta valtakunnallisesti  mittaava kilpailumuoto, jossa sarjoja on kuntien asukasluvun mukaan neljä. Kilo-sarja käsittää alle 5000 asukkaan kunnat, Mega 5000-10 000 asukkaan kunnat, Giga 10 000-25 0000 ja Tera yli 25 000 asukkaan kunnat. Jokaisen sarjan, kahden osakilpailun perusteella 15 eniten pisteitä kerännyttä seuraa pääsee loppukesästä valtakunnalliseen Vattenfall finaaliin, joita järjestetään sarjoittain eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Ukin Giga-sarjan finaali oli viime vuonna Varkaudessa. Tänä vuonna se pidetään Valkeakoskella.

 Jotta kilpailun tarkoitus, seuran tason ja laajuuden mittaaminen toteutuisi ja olisi valtakunnallisesti vertailtavissa, Vattenfall osakilpailujen pisteitä saa vain yksi urheilija/ seura/ laji. Pisteitä urheilija saa tuloksen perusteella. Sillä, mikä sijoitus on, ei ole pisteiden valossa mitään merkitystä. Niinpä pisteiden maksimoimiseksi seurat pyrkivätkin saamaan mahdollisimman moneen lajiin mieluummin yhden urheilijan, kuin yhteen lajiin monta. Tämä tekeekin kilpailumuodosta mielenkiintoisen ja lapsille haastavan, sillä väistämättä joillekin osuu kohdalle se vähemmän mieluinen laji. Onkin hämmästyttävää katsella sitä lasten intoa ja joukkuehenkeä, kun heistä jokainen tietää olevansa tärkeä lenkki kokonaisuudessa. Hyvä UKK:n tytöt ja pojat !

 

WhatsApp
Facebook
X
LinkedIn