Junioreiden ulkoratojen SM-kilpailut kisailtu kv. 2021

Elinan kuva ANSELMUS.NET, muut Pauliina Aalto.

Kuluvan kesä SM-kilpailut on kilpailtu juniorisarjojen osalta.
Kenttäkarhuista näihin osallistui mukavasti urheilijoita hyvällä menestyksellä.

6.-8.8 ratkottiin 14- ja 15-vuotiaiden mestaruudet Kokkolassa, jossa mukana seuran värejä edustamassa oli Rania Toivonen. Avajaispäivänä perjantaina Rania heitti itsensä keihäänheitossa sijalle 10. Parempaa oli luvassa, sillä Rania heitti upeasti pronssille 15-vuotiaiden kiekonheitossa kisojen päätöspäivänä.

Samaan aikaan 6.-8.8 ratkottiin mestaruudet Hyvinkäällä 16- ja 17-vuotiaiden sarjoissa.  Mukana oli kaksi seuran edustajaa. Kisaurakan Hyvinkäällä aloitti perjantaina sekä Mea Toivonen, että Iida Pohjalainen. Iida aloitti oman mestaruustaiston 17-sarjan kiekonheitossa. Iida heitti itsensä sijalle 9. Hetkeä myöhemmin Mea heitti itsensä 16-sarjan tiukassa kiekkokisassa viidenneksi, jossa pronssimitali jäi muutamien kymmenien senttien päähän.

Lauantaina oli molemmilla tytöillä toisena lajina kuulan työntö. Iida pukkasi kuulan ennätyslukemiin ja nappasi samalla hienosti neljännen sijan. Iidan kisan jälkeen alkanut kova vesisade häiritsi melkoisesti 16-vuotiaiden kuulakisaa, jossa Mea työnsi itsensä sijalle 12.

Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina Mea juoksi vielä 400 m aidat. Pitkän juoksutauon jälkeen lähtötelineisiin asettunut Mea juoksi itsensä sijalle 9.

13.-15.8 kilpailtiin vuorostaan 19-22 -sarjoissa Turussa Paavo Nurmen stadionilla. Kenttäkarhuja edustamassa olivat Elina Kinnunen ja Atte Sormunen. Elina kilpaili perinteisesti keihäänheitossa. Tällä kertaa oli hänellä kotiin tuomisina sm-hopeaa. Tämä olikin hänen viimeinen kilpailunsa juniorisarjoissa ja seuraavalla kaudella edessä on siirtyminen aikuisten naisten sarjaan.
Juniorisarjoissa Elinan SM-menestys oli huikea, keihäänheitossa 5 kultaa ja 4 hopeaa sekä kiekonheitossa yksi hopea ja yksi pronssi. Keihäänheitossa siis katkeamaton mitalisarja, jota kaudella 2020 tapahtunut ja nyt edelleen alkukaudesta vaivannut olkapään vammakaan ei pystynyt katkaisemaan.
Atte kilpaili puolestaan ensimmäistä kertaa kivikovassa 22-vuotiaiden sarjassa 100 metrillä. Tällä kertaa juoksut päättyivät alkueriin, joiden tulosten perusteella hän päätyi sijalle 14.

Jäljellä ovat vielä aikuisten SM-kilpailut, eli Kalevan Kisat Tampereella 26. – 29.8.2021.
Näillä näkymin Kenttäkarhuista Elina Kinnunen ja Valtteri Välimäki haastavat siellä itsensä sekä kilpakumppaninsa.

Kenttäkarhut onnittelee SM-kisoihin osallistuneita!