Kaarinan pm-sisulisäkisoista mitaleita Kenttäkarhulaisille!

Viikonloppuna kisattiin Kaarinassa 9-13-vuotiaiden kauden pääkisa. Kyseessä oli Varsinais-Suomen piirinmestaruuskisat, joihin osallistuu viikonlopun aikana satoja nuoria urheilijan alkuja. Kenttäkarhujen pieni sinnikäs porukka saavutti viikonlopun aikana useamman mitalisijan sekä pistesijan.

Parhaiten menestyi tänä vuonna lajin aloittanut 10-vuotias Eemil Hatakka, joka kahmi mukaansa kaksi mitalisijaa. Pronssia Eemil pokkasi pituudessa hyvällä tuloksella 3.72m. Mestaruuden Eemil juoksi paraatimatkallaan 1000 metrillä. Loppukirikamppailussa ratkennut piirinmestaruus irtosi ajalla 3.40,00, joka on Eemilin uusi henkilökohtainen ennätys. Samassa loppukiritaistelussa oli mukana myös seuran Lauri Helén joka oli pistesijalla viisi. Lauri aika 3.50,70 jäi hitusen hänen omasta ennätyksestään.

Molemmat pojat juoksivat myös pikamatkan 60m. Eemil oli matkan 4:ksi nopein ajalla 9,80 (PB) ja Lauri 10,26 (PB) ajallaan 9. Samassa juoksussa oli mukana myös Aleksi Lehtoruusu joka juoksi ajan 10,22, joka riitti sijaan 7. joka oli ensimmäinen finaalista karsiutunut juoksija.

Aleksi juoksi myös pikamatkan 60m aidoilla, josta tuloksena alkueristä 13,14 joka riitti finaaliin. Finaalissa aidottiin huomattavasti kovempaa ja taululle läväytettiin uudet ennätyslukemat 12,96, jolla irtosi viides sija. Aleksin kolmas laji korkeushyppy sujui myös hyvin ja tuloksella 103cm jäätiin niukasti mitaleiden ulkopuolelle sijalle neljä. Toinen hyppylaji pituushyppy oli myös Aleksin ohjelmassa ja tulos 3.66m riitti viidenteen sijaan.

9-vuotiaissa pojissa seuran vikkeläkinttuinen Elias Helminen nappasi 40 metrillä pronssia ajalla 6,85 joka on oma henkilökohtainen ennätys ja kovaa valuuttaa Suomen tilastoissa matkalla. Alkuerässä Elias juoksi 6,92, joka oli myös alle entisen ennätyksensä.

11-vuotiaissa pojissa Sulo Heinonen kisasi kuulantyönnössä. Sulon kuulakaari lensi parhaimmillaan 8,53 metrin päähän, jolla napattiin kisan pronssimitali. Sulo heitti pari viikkoa aiemmin pm-kisojen moukarikisan Nousiaisissa, jossa hän heitti lekaa 24.35m päähän. Tuloksella irtosi hopeasija kisassa häviten voittajalle vaivaiset 25 senttiä.

Aaron Lehtoruusun vahvat lajit löytyvät juoksu- ja hyppypaikoilta. Viimeajat takareisivaivan kanssa taistellut Aaron harmitteli ettei täydessä iskussa ollut viikonloppuna, mutta pääsi kuitenkin kisaamaan muutamat lajit. Paras suoritus Aaronilta nähtiin 200m kun hän sijoittui kuudenneksi ajalla 31,96. Pikamatkalla 60 metrillä Aaron juoksi ajan 9,57, jolla yllettiin sijalle 8. Hyppylajeissa enemmän vaivaava reisi ei antanut hypätä täydellä teholla ja pituudessa syntynyt tulos 3.87m jää reilusti ennätyksestä. Tuloksella saavutettiin kuitenkin kuudes sija. Toisessa hyppylajissa 3-loikassa Aaron hyppäsi 8.34m, jolla saavutettiin myös kuudes sija.

Eemil Hatakka onnistui pm-kisoissa ja taisteli mestariksi 10-vuotiaiden poikien 1000 metrillä.