Mea Toivonen keihään seitsemäs sm-kisoissa!

Tampereella kisattiin 25.-27.8 kesän viimeiset henkilökohtaiset Suomen mestaruuskisat kun areenan täytti 19- ja 22-vuotiaat urheilijat. Mukana kisoissa oli runsas määrä myös Suomen yleisurheilun kärkinimiä kuten esimerkiksi juuri MM-kisoissa vitossijan napannut moukarin heittäjä Silja Kosonen. Kenttäkarhuilta oli mestaruustaistoissa mukana 18-vuotias Mea Toivonen, joka osallistui kiekon- ja keihäänheittoon.

Kisojen avauspäivänä perjantaina kisattiin päivällä ensin kiekonheitto. Tämän hetken Suomen tilastoissa ikäluokkansa kolmantena oleva Mea epäonnistui heitoissaan niukimmillaan parin millin yliastumisella ja tuloksena kolmea rastia pöytäkirjaan, eikä näin ollen asiaa finaalikierroksille. Voitto meni odotetusti tilastoykköselle Hämeenlinnan Tarmon Iiris Veijolalle tuloksella 45.35m. Hopeasta ja pronssista käytiin tasaista taistelua joka päätyi lopulta EsboIF:n Julia Nystrandin hopeasijaan tuloksella 41.63m. Pronssi matkasi Turun Urheiluliiton Minttu Laurilalle muutaman sentin huonommalla tuloksella 41.58m. Kisassa oli lähes parikymmentä heittäjää.

Avauspäivän ehtoopäivällä heitettiin parin tunnin lepäilyn jälkeen keihäs, jossa kenttäkarhujen Mea onnistui kiekkoa paremmin. Toisella heittokierroksella syntynyt kauden paras 37.39m kaari riitti lopulta kisan seitsemänteen sijaan, joka oli selkeästi tilastokatsausta parempi. Jännittävän kisan Suomen mestariksi heitti 19-vuotias Kaustisten Salla Koskimäki tuloksella 48.06m. Hopealle heitti IFFemmanin Cecilia Österberg 47.24m ja pronssille ylsi SjundeåIF:n Malin Krell tuloksella 46.17m.