Nuorten sm-kisoista mitali ja pistesijoja!

Nuorten sm-kisat järjestettiin kahtena eri viikonloppuna Riihimäellä, Helsingissä ja Savonlinnassa. Kenttäkarhulaisia oli mukana yhteensä seitsemän urheilijaa. Parhaiten menestyi Helsingissä P15 sarjassa kisannut heittäjä Frans Heinonen, joka saavutti sm-pronssia kuulassa tuloksella 13,55m. Kuulassa osanottajia oli kaiken kaikkiaan yhdeksän. Kuulan lisäksi Frans heitti kiekkoa parhaimmillaan 39,90m sijoittuen 11. Kiekkoa oli heittämässä yhteensä 13 urhelijaa.

Helsingissä kisasi myös Fransin pikkusisko Senni Heinonen. Niin ikään heittolajeissa mainetta niittänyt Senni ylsi ensimmäisissä sm-kisoissaan 14-vuotiaiden sarjassa moukarin heitossa seitsemänneksi tuloksella 41,62m joka on oma henkilökohtainen ennätys. Toisessa lajissa kuulantyönnössä Senni ylsi niin ikään pistesijalle sijoittuen kahdeksanneksi tuloksella 10,59m, joka oli myös Sennin uusi ennätys. Sekä kuulassa että moukarissa oli molemmissa lajeissa 19 osallistujaa.

Iisak Vainio ja Noel Raiskinmäki kisasivat P14 sarjassa ja molemmilla kyseessä oli ensimmäiset sm-kisat. Molempien lajeina olivat 100m juoksu ja pituushyppy. Pikamatkalla Noelilla oli astetta liian paljon menohaluja ja alkuerissä varaslähtö tiesi kisan päättymistä kyseisessä lajissa. Iisak sen sijaan malttoi ja juoksi alkuerissä ajan 12.91 (-2,5). Tulos ei riittänyt aivan finaalipaikkaan ja loppusijoitus Iisakille 12. Poikien pituushyppy meni 16 hyppääjän kisassa rivakasti. Kolmella ensimmäisellä kierroksella Iisakilla oli vaikeuksia askelmerkin kanssa ja hänelle tulos 4,70m. Noel sen sijaan sai askelmerkin kohdilleen ja kolmelta ensimmäiseltä hyppykierrokselta tulos 5,39m jolla päästiin finaalikierroksille. Noel onnistui kuudennell hyppykierroksella hyppäämään ennätyksensä 5,55m, joka riitti hienoon pistesijaan sijalle kahdeksan. Pojat olivat joukkuekisan neljänsiä, johon laskettiin molempien poikien paras tulos ensimmäisiltä kolmelta kierrokselta. Mitali jäi harmittavasti seitsemän sentin päähän.

Riihimäellä kisattiin samana viikonloppuna kuin Helsingissä, ikäryhmänä 19- ja 22-vuotiaat. Kenttäkarhujen siskokset Mea ja Rania Toivonen kisasivat molemmat 19-vuotiaiden sarjassa. Sateen täyttämät kisat alkoivat kiekonheitolla, jossa niukasti finaalikierroksilta putosivat siskot heittivät Mea 37,87m sijoittuen 9. ja Rania 34,21m sijoittuen 12. Mean kisat jatkuivat pituushyppypaikalla, jossa koettiin pientä epäonnea. Ensimmäisen kierroksen pitkä hyppy oli vajaan millimetrin yliastuttu, joka olisi riittänyt selkeästi jatkokierroksille. Seuraavat kaksi hyppyä lankun takaa ja tulokseksi 4,81m sijoitus 27.

16- ja 17-vuotiaiden sm-kisat kisattiin itärajan tuntumassa Savonlinnassa. Kenttäkarhujen Joonas Heinonen lähti metsästämään 16-vuotiaiden sarjassa mitalia moukarissa ja kiekonheitossa. Valitettava nilkan loukkaantuminen sattui heti ensimmäisessä suorituksessa moukarin ensimmäisellä kierroksella ja sen myötä Joonaksen osalta sm-kisat pakettiin. Loukkaantumisen myötä Joonas ei saanut tulosta moukarista ja näin ollen sijoituskin jäi uupumaan.

Kenttäkarhut onnittelee sm-kisoissa menestyneitä urheilijoita ja toivottaa tsemppiä loppukauteen sekä harjoitteluun ensi kautta varten!