Pauliina Aalto viidenneksi Kalevan Kisoissa

Menneenä viikonloppuna 27.-30.7 ratkottiin yleisen sarjan Suomen mestaruudet perinteisissä Kalevan Kisoissa. Vaasan Kaarlen kentällä kisatuissa SM-kisoissa, jouduttiin kisaamaan välillä haastavissakin tuuliolosuhteissa, joka loi oman mausteensa jokaiseen kisaan. Kenttäkarhujen Pauliina Aalto osallistui Kalevan Kisoihin jo 28. kerran ja kokemus alkoi näkyä onnistumisena. Lauantaina 29.7 heitetyn kiekonheiton karsinnan Pauliina selvitti ensimmäisellä heitollaan. Karsintaraja 49.00m oli järjestäjien asettama raja siitä, että sen ylittäneet ovat varmuudella jatkossa. Pauliina heitti ensimmäisellään kauden parhaansa 50.56m, joka oli kauden ensimmäinen 50m puhkaisu. Tulos tiesi suoraa paikkaa seuraavan päivän finaaliin.

Sunnuntaina 30.7 heitettiin finaali karsinnan 10 parhaan heittäjän kesken. Pauliina aloitti finaalikisan ja heitti ensimmäisellään 47.08m. Toisen kierroksen heitto 49.29m alkoi jo näyttämään siltä että se riittää finaalin kolmelle viimeiselle kierrokselle, johon kahdeksan parasta jatkavat kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen. Pauliina oli tuolla heitolla kolmen kierroksen jälkeen viidentenä.

Kolmen viimeisen kierroksen aikana urheilija toisensa jälkeen alkoi löytämään tuulisissa olosuhteissa lentorataa kiekoilleen ja heitto heitolta järjestys muuttui. Pauliina onnistui viidennellä kierroksella toistamaan lauantain heittonsa ja linkosi kiekkonsa jälleen yli 50 metrin. Viimeisen kierroksen 48.75m kaari ei tuonut muutosta lopputulokseen ja viidennellä kierroksella heitetty tulos 50.40m riitti loppujen lopuksi kisassa hienosti viidennelle sijalle tuoden siten seuralle neljä Kalevan malja pisteitä.

Suomen mestaruuden vei tilastokärki Tampereen Pyrinnön Salla Sipponen tuloksella 58.49m, joka on Sallan kauden paras. Hopeaa heitti Sallan harjoituskaveri Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti 55.31m ja pronssimitali ripustettiin Joensuun Katajan Katri Hirvosen kaulaan tuloksen 53.63m myötä, joka on myös Katrin kauden paras.

Pauliina ylsi nyt Kalevan Kisojen kahdeksan parhaan joukkoon jo 18. kertaa ja viidennen kerran hän ylsi sijalle viisi. Karsinnoista finaaliin hän on yltänyt jo reilusti yli kaksikymmentä kertaa, joka alkaa olemaan jo merkittävä virstan pylväs suomalaisen yleisurheilun keskuudessa.