Pauliina Aalto pisteille Kalevan Kisoissa

Viikko sitten ratkottiin Suomen mestaruuksia Lahden sinisellä stadionilla Kalevan Kisoissa. Kenttäkarhujen Pauliina Aalto oli mukana jo 27:tä kertaa, mutta ensimmäistä kertaa Kenttäkarhujen edustajana. Kisat onnistuivat hyvin. Pauliina selvitti tiensä torstain karsinnasta finaaliin 48.19m kantaneella heitolla ja oli tuolla tuloksella karsinnan seitsemäs.

Perjantain finaalia sävytti jatkuva pieni vesisade, joka tuo kenttälajeissa aina oman mausteen kisan kulkuun. Pauliina aloitti finaalin vaisusti reilun 44m heitolla. Toisella heittokierroksella tulos parani reilusti yli 47 metrin ja kolmannella vielä 49.35m. Kolmannen kierroksen heitolla Pauliina siirtyi kisan viidenneksi, mutta neljännen kierroksen jälkeen sijoitus tipahti yhdellä kun Turun Urheiluliiton Roosa Naula heitti reilun 10cm pidemmälle mennen Pauliinan ohi. Sijoitukset pysyivät kisan loppuun asti samana ja näin ollen Pauliinalle kotiin tuomisina kuudes sija ja seuralle kolme Kalevan malja pistettä. Tämä oli jo 17. kerta kun Pauliina yltää urallaan Kalevan Kisojen kahdeksan parhaan joukkoon.

Finaali oli hieno kisa kaiken kaikkiaan sillä voitto ratkesi vasta viimeisellä heitolla, kun Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti heitti omalla viimeisellä heitollaan itsensä kärjeen. Koko kisan ajan kärkipaikkaa pitänyt Tampereen Pyrinnön Salla Sipponen tippui kakkossijalle ja pääsi vastaamaan Helenan heittoon heti seuraavana ja samalla kisan viimeisenä heittäjänä. Salla näytti hyvät kilpailuhermonsa ja sivalsi kiekon vielä pidemmälle heittäen tasan 56m ja näin ollen Salla Sipponen juhli jälleen Suomen mestaruutta, Helena Leveelahden kaulaan pujotettiin hopea ja Joensuun Katajan Katri Hirvonen sai kaulaansa pronssimitalin.