Vakka-Suomen parhaita palkittiin!

Vuoden vaihteen jälkeen palkitaan perinteisesti menneen kauden parhaita yleisurheilun Vakka-Suomalaisia. Valinnan tekevät kaikkien Vakka-Suomen seurojen edustajat ja vaakakupissa painavat nuoremmissa ikäluokissa monipuolisuus ja menestyminen piirinmestaruuskisoissa sekä kauden lopulta sijoitus Suomen tilastoissa. Vanhemmilla urheilijoilla painoarvo on erityisesti Suomen mestaruus kisoissa sekä mahdollisissa Euroopan mestaruus tai maailmanmestaruuskisoissa, sekä mahdollisesti maajoukkue-edustukset ja tietenkin Suomen tilastojen sijoitukset niin omissa ikäluokissa kuin yleisessä sarjassa.

Vuoden 2023 palkituista neljä päätyi ansiokkaasti Kenttäkarhuille. Nuorin kenttäkarhulainen palkinnon saaja oli 10 vuotiaissa kisannut Sulo Heinonen, joka pärjäsi loistavasti ikäluokkansa piirinmestaruuskisojen heittolajeissa, jotka ovat tämän ikäluokan vuoden tärkeimmät kisat. Jokaisesta osallistumastaan lajista Sulo nappasi mitalin ja oli kolmen parhaan joukossa. Mestaruudet tulivat kuulasta ja moukarista. Suomen tilastossa Sulo löytyy menneeltä kaudelta sijoilta neljä (moukari) ja viisi (kuula).

Isoveljet Frans ja Joonas palkittiin myös ikäluokkiensa menestyneimpinä Vakka-Suomalaisina. Frans nappasi SM-pronssia 14-vuotiaiden kuulantyönnössä ja oli kiekonheitossa viides. Piirinmestaruuden Frans voitti kaikissa kolmessa heittolajissa johon osallistui. Joonas sen sijaan hävisi niukasti SM-pronssia moukarin heitossa ja hänen sijoituksensa oli kisassa neljäs. Toisessa SM-lajissa Joonas karsiutui muutaman sentin erolla finaalikierroksilta ja oli kuulantyönnön yhdeksäs , samalla tuloksella kisan kahdeksanneksi sijoittuneen kanssa, joka pääsi finaalikierroksille paremmalla toiseksi pidemmällä työnnöllä. Joonas nappasi piirinmestaruuskisoista mestaruuden moukarista ja hopeaa kiekosta ja kuulasta. Molemmat Frans sekä Joonas löytyvät myös korkealta Suomen tilastosta ja nimet löytyvät heittolajien kärkijoukosta lähes jokaisessa ikäluokkansa heittolajissa keihästä lukuunottamatta.

Neljäs palkittu oli Pauliina Aalto, joka palkittiin parhaana Vakka-Suomalaisena valmentajana. Pauliina on jo vuosia valmentanut seuran urheilijoita nousujohteisesti ja ohjannut heitä urillaan eteenpäin. Pauliina on valmennuksen lisäksi toiminut vuosien ajan aktiivisesti kilpailujen järjestämisissä sekä jatkanut vielä omaa kunniakasta kilpauraansa SM-tasolla. Vuoden nuorisovetäjäksi valittiin Maskun Katajan Toni Skonbäck. Lisäksi Maskun Kataja valittiin ja palkittiin ansaitusti vuoden kehittyjäseurana hienosta juniorityöstä, joka on viimeiset vuodet kasvanut tasaisesti ja lisännyt harrastajamääriään hyvin. Vakkamaljan voitti tiukan kisan jälkeen Kalannin Vankka.

Jaa / Tulosta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Tulosta